Над 20 деца и младежи в неравностойно положение доказаха, че спортът

...
Над 20 деца и младежи в неравностойно положение доказаха, че спортът
Коментари Харесай

Празник под наслов „Спортът - достъпен за всички“ се проведе в Русе

Над 20 деца и младежи в неравностойно положение доказаха, че спортът е наличен за всички

Повече от 20 деца и младежи, консуматори на разнообразни обществени услуги за хора с увреждания, се включиха в празник под наслов „ Спортът- наличен за всички “. Той бе проведен от екипа на Сдружение „ Дете и пространство “ в Русе и се организира на спортното игрище в Дневния център за деца и младежи с увреждания „ Мечо Пух “ и Дневния център за пълнолетни лица с увреждания „ Дъга “, оповестиха от общината. 

В конкуренцията сили премериха 4 тима. С помощта на своите терапевти и юношеския баскетболен тим „ Дунав “ – Русе те се състезаваха между тях в дърпане на въже, мятане на здравна топка, щафета, боча, баскетбол и доста други игри, и демонстрираха, че без значение от възрастта и степента на развиване, спортът постоянно приобщава.

Събитието почете и кметът Пенчо Милков, на който бяха показани новостите в материалната база на двата центъра. Ремонтът и оборудването на залите по „ Социални действия “ и „ Релационна психомоторика “ са финансирани със средства от извоюван план на Фонд обществена протекция, както и със лични средства на сдружението и поддръжка на другари.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР